EUROPOS SĄJUNGA

Europos socialinis fondas


MYKOLO ROMERIO

UNIVERSITETAS

 

KURKIME ATEITĮ DRAUGE!

 

 

,,Kokybės užtikrinimo magistrantūros, doktorantūros studijų, mokslinės veiklos organizavimo procesų kokybės standartai bei jų pritaikymo galimybės“

Vilnius, 2007 m.  kovo 29 d.

Seminaro tikslai:

1)       Projekto pagrindinis tikslas yra įdiegti pagrįstą kokybės užtikrinimo vadybos sistemą, apimančią „gerąją patirtį” aukštojo mokslo institucijose, susijusiose su magistrantūros ir doktorantūros studijų programomis bei mokslinės veiklos organizavimo procesais Mykolo Romerio universitete.

2)       Seminaro tikslai:

a) Pristatyti dalyviams parengtas magistrantūros studijų organizavimo proceso kokybės tyrimo, vertinimo ir tobulinimo metodiką, doktorantūros studijų proceso kokybės vertinimo ir tobulinimo metodikas, vertinimo išvadas ir tobulinimo rekomendacijas, mokslinės veiklos proceso organizavimo kokybės vertinimo ir tobulinimo metodikas, bandomojo vertinimo išvadas ir tobulinimo rekomendacijas.

b) Supažindinti su parengtų metodikų pritaikymo galimybėmis.

c) Konsultuoti projekto tikslinę grupę parengtų metodikų klausimais.

 

Seminaro programa:

 

2007 m. kovo 29 d., ketvirtadienis, 153 aud.

 

Moderatorius: doc. Rimantas Vaitkus

10:00 – 10:15                 Projekto vadovo doc. Rimanto Vaitkaus įžanginė kalba.

10:15 – 10:45                 Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo  ministerijos viceministrė Virginija Būdienė. „Masinis aukštasis mokslas ir studijų kokybės garantijos“.

10:45 – 11:15                 Studijų kokybės vertinimo centro direktorius Eugenijus Stumbrys.

„Europos aukštojo mokslo kokybės užtikrinimo nuostatos
ir gairės“.

11:15 – 12:00                 doc. Linutė Juškevičienė. „Magistrantūros studijų organizavimo proceso kokybės tyrimo, vertinimo ir tobulinimo metodika“: pristatymas, konsultacijos, diskusijos.

12:00 – 13:00                 Pietūs.

Moderatorius: Dangis Gudelis.

13:00 – 14:00                 dr. Tadas Sudnickas. „Doktorantūros studijų proceso kokybės vertinimo ir tobulinimo metodikos, vertinimo išvados ir tobulinimo rekomendacijos“: pristatymas, konsultacijos, diskusijos.

14:00 – 15:00                 Prof. habil. dr. Stasys Puškorius. „Mokslinės veiklos proceso organizavimo kokybės vertinimo ir tobulinimo metodikos, bandomojo vertinimo išvados ir tobulinimo rekomendacijos“:  pristatymas, konsultacijos, diskusijos.

15:00 – 15:30                 Kavos pertrauka.

15:30 – 18:00                 Konsultacijos, diskusijos.