plugins.themes.bootstrap3.article.main660667726ad99

Elżbieta Żywucka – Kozłowska Kazimiera Juszka

Santrauka

Šio straipsnio idėja gimė ad hoc. Kai kuriose Lenkijos aukštosiose mokyklose kriminalistika tapo fakultatyviu dalyku. Praktikoje tai reiškia laisvą pasirinkimą. Kriminalistiką, nepaisydami didelės apimties (ypač nagrinėjant teismo ekspertizės esmę bei jos atlikimą), renkasi labai daug studentų. Daug studentų, nors oficialiai ir nepasirinkusių kriminalistikos, ateina į paskaitas ir pratybas. Kriminalistika kelia susidomėjimą.
Labiausiai kriminalistiką vertina baudžiamojo persekiojimo institucijų pareigūnai – tiek policijos atstovai, tiek ir prokurorai. Žinomas ir teismo medikų, be kurių šiuolaikinis baudžiamasis procesas sunkiai suvokiamas, teigiamas požiūris į kriminalistikos studijavimo problemą.
Minėtos problemos ir vis dažniau praktinėje veikloje pasitaikančios (kriminalistine prasme) klaidos mus ir paskatino panagrinėti šiuos klausimus.
Atlikome teisės studijų programos studentų (4–5 kursų), prokurorų, teisėjų, policijos pareigūnų ir teismo medikų apklausą apie kriminalistikos studijavimo būtinumą. Šitos apklausos tikslas – patikimi, objektyvūs duomenys, kuriais remiantis būtų galima rengti konstruktyvias išvadas.

plugins.themes.bootstrap3.article.details660667726e98a

Skyrius
Mokslo straipsnis