plugins.themes.bootstrap3.article.main66061d6fafaa1

Alfonsas Laurinavičius

Santrauka

Integruojantis į Europos Bendriją, vyksta ne mažiau sudėtingi socialiniai procesai nei valstybės kūrimas atgavus nepriklausomybę. Visi sutaria, kad varomoji jėga, skatinanti civilizuotus šalies gyventojus tobulinti savo bendrabūvį, yra suvoktas tikslas, tapęs itin reikšminga socialine vertybe. Viešojo administravimo įstaigų tarnavimo visuomenei modeliai turi būti tobulinami suvokiant naujojo bendrabūvio filosofiją.
Straipsnyje siekiama atkreipti skaitytojo dėmesį į Europos politinės ir kultūrinės tradicijos standartų diegimą siekiant tobulinti šalies valstybės tarnybų valdymą. Autorius, remdamasis sociologinio tyrimo duomenimis, bando atsakyti į vieną iš statutinių tarnybų vidaus administravimo klausimų, kaip per pastaruosius trejus metus keitėsi statutinių pareigūnų požiūris į savo tarnybą. Be to, šalies statutinių tarnybų teisinio reglamentavimo analizės pagrindu keliama hipotezė, kad ji yra tobulintina, nes tarnybų statutai, kiti teisiniai aktai ne visiškai atitinka Vakarų demokratijos standartus.
Straipsnyje formuluojamos hipotezės, grįstos įvairių šaltinių, sociologinių tyrimų duomenų analize. Tai bandymas atskleisti sudėtingas statutinių tarnybų personalo valdymo problemas ir pagrįsti, kad šių problemų sprendimas itin svarbus siekiant šalyje teigiamų pokyčių.

plugins.themes.bootstrap3.article.details66061d6fb3c68

Skyrius
Mokslo straipsnis