plugins.themes.bootstrap3.article.main66060c7c0961d

Rimas Stankevičius

Santrauka

Muitinėje sprendžiamos pasaulinės prekybos ir prekių judėjimo problemos, numatoma nusikalstamumo, įskaitant organizuotą, būklė, gerinamas prekių ir keleivių judėjimas per valstybines sienas.
Straipsnyje grindžiama nuomonė, kad spręsdama šiuos klausimus, muitinė privalo remtis moderniausiais kontrolės metodais bei veiksmingai naudoti turimus išteklius.
Pastarąjį dešimtmetį susidomėta rizikos valdymu ir jos naudojimu viešajame sektoriuje, tačiau moksliniu požiūriu rizikos problematika iki šiol nepakankamai gerai ištirta. Siekiant sėkmingai valdyti arba kontroliuoti reiškinius, būtina nustatyti rizikos laipsnį ir dydį, išreiškiant rizikos kategorijas, paskirstant išteklius ir juos nukreipiant į riziką.
Straipsnyje apibrėžiamas terminas „rizika“, kitos reikšmingos šios srities sąvokos, nagrinėjamas rizikos analizės tikslas, jos turinys ir valdymo proceso elementai muitinėje, pagrindžiama, kad rizikos valdymas yra vienas iš šiuolaikinių darbo metodų, reikšmingų ne tik muitinėms, bet ir kitoms valstybinėms institucijoms, turinčioms valdymo įgaliojimus.

plugins.themes.bootstrap3.article.details66060c7c0b50a

Skyrius
Mokslo straipsnis