plugins.themes.bootstrap3.article.main66060007e2572

Inga Žalėnienė

Santrauka

Atstovavimas civiliniame procese – tai specifinė veikla, reikalaujanti atitinkamos kvalifikacijos, atidumo, rūpestingumo, oratorinių sugebėjimų. Atstovas padeda ne tik šalims tinkamai ginti savo interesus, bet ir teismui priimti teisingą ir pagrįstą sprendimą byloje.
Pagal naująjį Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodeksą (toliau – CPK) teisė atstovauti teisme pagal pavedimą paliekama numatant nedideles išimtis tik advokatams ir advokatų padėjėjams. Šiuo pasirinkimu įstatymo leidėjas dar kartą patvirtino, kad atstovavimas teisme yra svarbi visuomenei ir valstybei veikla, kurią vykdantys asmenys klientams turi garantuoti kokybiškas paslaugas, o klaidos ar nepakankamo atidumo atveju – teisingą žalos atlyginimą.
Straipsnyje autorė analizuoja civilinės atsakomybės taikymo sąlygas, atkreipia dėmesį į privalomojo civilinės atsakomybės draudimo problemas, įvardija svarbiausias bylų dėl žalos atlyginimo nebuvimo teismų praktikoje priežastis ir kai kuriuos kitus su atsakomybės advokatams ir advokatų padėjėjams taikymu susijusius aspektus.

plugins.themes.bootstrap3.article.details66060007e633c

Skyrius
Mokslo straipsnis