plugins.themes.bootstrap3.article.main66219089d6b5b

Inga Žalėnienė

Santrauka

Atstovavimo instituto civiliniame procese naujovės tiesiogiai susijusios su naujojo Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso (toliau – naujasis CPK) priėmimu. Naujojo CPK rengėjai rėmėsi socialiojo civilinio proceso modeliu, būdingu daugeliui Europos valstybių, labiausiai atsispindinčiu Austrijos civilinio proceso teisėje.
Šio straipsnio tikslas yra apžvelgti, autorės nuomone, svarbiausius atstovavimo civiliniame procese naujai reglamentuojamus klausimus analizuojant naujojo CPK nuostatas.
Straipsnyje atkreipiamas dėmesys į tai, kad naujajame CPK pateikiamas baigtinis sąrašas asmenų, galinčių būti atstovais pagal pavedimą, ir įvertinamos su tuo susijusios advokatų ir teisininkų, dirbančių teisinių paslaugų įmonėse, diskusijos. Nagrinėjamas naujas kuratoriaus, kaip atstovo pagal įstatymą, institutas, privalomas advokato dalyvavimas kai kurių kategorijų bylose, aptariamas atstovavimo išlaidų priskyrimas išlaidoms, susijusioms su bylos nagrinėjimu, atskleidžiami pasikeitimai procesinių dokumentų įteikimo institute ir kitos naujovės.

plugins.themes.bootstrap3.article.details66219089da967

Skyrius
Mokslo straipsnis