plugins.themes.bootstrap3.article.main66238c1b1b198

Eglė Latauskienė

Santrauka

"Narkotikai žudo pasaulį" – su šiuo teiginiu sutinka didžioji visuomenės dalis. Šis teiginys vartojamas ne tik paskutiniais šio amžiaus dešimtmečiais, bet vartotas ir XX a. pradžioje, kai buvo pastebėtas ne tik gydomasis narkotinių medžiagų poveikis, bet ir piktnaudžiavimo jomis padariniai.
Šiame straipsnyje atskleista nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis (svaigiaisiais vaistais), tarptautinė padėtis, atskleidimo ir tyrimo ypatumai tarpukario Lietuvoje.
Supažindinama su tarptautiniais dokumentais, atspindinčiais tuometinę valstybių kovą su šios rūšies nusikaltimais, kuriuos Lietuva buvo pasirašiusi ir ratifikavusi, vadinasi, ir buvo pasiryžusi vykdyti.
Pagrindinis nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis, padarymo būdas tarpukario Lietuvoje buvo kontrabanda. Straipsnyje pateikiama trumpa narkotinių medžiagų charakteristika, apžvelgiami narkotinių medžiagų nelegalaus gabenimo ir slėpimo būdai, aptariama tuometinės Lietuvos teisėsaugos ir kitų veiklos sričių institucijų veikla atskleidžiant, tiriant ir užkardant nusikaltimus, susijusius su narkotinėmis medžiagomis.

plugins.themes.bootstrap3.article.details66238c1b1f9d7

Skyrius
Mokslo straipsnis